10 Aralık 2019

MİNİK MEŞALELER ARTIK SORUMLULUK ALABİLİR 
Birinci sınıf öğrencilerimizle “Artık Sorumluluk Alabilirim” etkinliği gerçekleştirildi. TED Samsun Koleji Özel İlkokulu Psikolojik danışmanlık ve Rehberlik servisi tarafından gerçekleştirilen“KARAKTER EĞİTİMİ” projesi kapsamında “SORUMLULUK” değeri uygulaması içinde yer alan “Artık Sorumluluk Alabilirim” etkinliği sona erdi. TED Samsun Koleji Özel İlkokulu Rehberlik Bölümü ve okul öğretmenlerinin işbirliği ile gerçekleştirilen projede ilkokul birinci sınıf öğrencilerimiz Çarşamba gününden Cuma gününe kadar geçen sürede evden sınıflarına yumurtalarını kırmadan getirip götürerek ”Sorumluluk Sertifikalarını” almaya hak kazandılar Rehber Öğretmenimiz Gözde Funda Şimşek sorumluluk eğitiminin temelinde çocuğun kendini kontrol edebilme becerisini geliştirmesine ve çevresine uyum sağlanmasına yönelik bir anlayış olduğunu, yetişkin rolünün tanımlarından birisinin sorumluluk almak ve aldığı sorumlulukları yerine getirmek olarak tanımlanabileceğini söyledi. Sorumluluk verilirken çocuğun mümkün olduğunca seçim yapmasına fırsat vermenin önemli olduğunu, sorumluluk almak istemediği durumları iyi değerlendirip hevesini kırmadan sorumluluğu yerine getirmesine yardımcı olmak gerektiğini belirtti. “Artık Sorumluluk Alabilirim” etkinliği sonunda her gün imzalan yumurtalar son defa kontrol edilerek sorumluluğunu yerine getiren öğrencilere belgeleri, Okul Müdürümüz Mustafa Erman’ın da katılımıyla düzenlenen törenle verildi. Öğrenciler, başarmanın mutluluğunu öğretmenleri ve arkadaşlarıyla doyasıya yaşadılar.