Access Projesi’nin 13. Aşaması Okulumuzda uygulanacak

29 Kasım 2023
TED Samsun Koleji Lisesinde Manyetik Alan Kazanım Deneyi
11 Aralık 2023

Türk Eğitim Derneği’nin ABD Ankara Büyükelçiliği ile ortak yürüttüğü Access projesinin 13. aşaması okulumuz TED Samsun Koleji’nde uygulanmaya başlayacaktır.

Maddi imkanları yetersiz ancak başarılı devlet okulu öğrencilerinin kabul edilmekte olduğu proje, okulumuz Ortaokul Yabancı Diller Zümre Başkanı Müge PINAR ve İngilizce öğretmeni Eda BİRİNCİ tarafından yürütülecektir.

18-19 Kasım tarihlerinde, TED Projeler Müdürlüğü tarafından İzmir’de gerçekleştirilen Access Öğretmen Eğitimi programına katılan öğretmenlerimiz çeşitli alanlarda eğitim almışlardır. Ayrıca, Müge Pınar öğretmen eğitmeni olarak “Differentiated Instruction” konusunda yapmış olduğu sunumuyla programa katkı sağlamıştır.

Devlet okullarında okuyan 9. sınıf öğrencilerine yönelik olan bu proje kapsamında öğrenciler, TED okullarında 360 saat İngilizce eğitimi almakta ve 32 saat pekiştirme faaliyetleri yürütmektedir. Eğitim, materyal ve ulaşım masrafları proje kapsamında karşılanmakta olan Access Projesini günümüze kadar, 2500’ü aşkın öğrenci projeyi başarıyla tamamlamıştır.