TED Samsun Koleji Özel Anaokulu eğitim programı, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün oluşturduğu Okul Öncesi Eğitim Programını esas almaktadır. Buna koşut olarak gelişimsel gereksinimleri karşılamayı, gelişim alanlarının birbiri ile olan dinamik etkileşimini desteklemeyi, öğrencinin gelişim alanlarındaki kazanımlarını bir üst basamağa çıkarmayı, çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi hedeflemektedir.

Esneklik ilkesini temel alan bu programda yer alan kazanımlar, ilkokul programlarında benimsenen ortak becerilerin tümünü kapsamaktadır.

Programdaki kazanımlar doğrultusunda, öğrenme durumları ve öğrenme ortamları hazırlanır. Oyun merkezli etkinliklerde, öğrencinin aktif katılım ve yaşayarak öğrenme ilkeleri temel alınır.

Sınıflarda bir sınıf öğretmeni, bir yardımcı öğretmen görev alır. Haftalık program dahilinde; Kodlama, Akıl oyunları, Beden Eğitimi, Jimnastik, Görsel Sanatlar, İngilizce, Müzik, Modern Dans, Satranç, Yüzme etkinlikleri branş öğretmenleri tarafından yürütülür.

Anaokulumuzda 36 aydan itibaren öğrenci kabul edilmektedir. Anaokulu eğitiminin birinci yılında olan öğrenci 3 yaş grubu olarak, ikinci yılında olan öğrenci 4 yaş Ön Hazırlık Grubu ve üçüncü yılında 5 yaş İlkokula Hazırlık sınıfları olarak adlandırılır.