İLKOKULA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ

 

İlkokula hazırlık sınıflarında kullanmaya başladığımız, Gizemli Çizgiler Ormanı, Sesler Adası kitapları İlkokula hazırlık çalışmalarını yürütmek, geliştirmek ve sınıflardaki uygulamalara gerekli desteği sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Bu uygulamalar oyun, müzik, drama, görsel okuma etkinlikleriyle verilmektedir.

 

 

 

SES ÇALIŞMALARI

Öğrencilerin farkındalıklarını arttırmak amacıyla İlkokula hazırlık sınıflarında ses çalışmaları yapılmaktadır. Her ay programda ses ve okuma yazmaya hazırlık etkinlikleri yer almaktadır. Ses etkinlikleri oyun, afiş, broşür, sınıf panoları vb,  görsel materyaller kullanılarak verilmektedir. Hafta sonu ödevlerimiz ile velilerimizden destek alınmakta, öğrencilerin bu çalışmaları içselleştirmesi amaçlanmaktadır.

ÇİZGİ ÇALIŞMALARI

Çizgi çalışmalarımız üç aşamadan oluşmaktadır.

 

Çizgi Çalışmalarına Ön Hazırlık (Üç Boyutlu Çalışmalar)

Eğlenceli oyunlar ve bedensel devinimlerle ile öğrencilerimiz çizgi çalışmalarına geçiş yapmaktadırlar.

Serbest Çizgi Çalışmaları (İki Boyutlu Çalışmalar)

Serbest çizgi çalışmaları, düzenli çizgi çalışmaları için ön hazırlık niteliğindedir. Öğretmenler tarafından hazırlanan çizgi ve ses çalışma sayfaları yıl boyunca düzenli aralıklarla sınıflarda uygulanmaktadır. Sınıf öğretmenleri bu çalışmalara paralel olarak gruplarında ek etkinlikler gerçekleştirmektedirler.

Düzenli Çizgi Çalışmaları

Okuma yazma faaliyetlerinde üzerinde önemle durulması gereken çalışmalardan birisi de düzenli çizgi çalışmalarıdır. Düzenli çizgi çalışmaları ile öğrencilerin yazıya temel oluşturacak çizgileri kavramaları sağlanır. Ayrıca çizgi kitaplarımız ile çalışmalarımız desteklenmektedir.

 

BİLİM ÇALIŞMALARIMIZ

Öğrencilerimizin, araştırma, gözlem yapma, kıyaslama, keşfetme, ifade etme ve çeşitli çözümler bulabilme becerilerini geliştirmek,

  • Çocukların bilime meraklarını arttırmak,
  • Çocukların deneyleri uygulayarak, bilimsel kuralları keşfederek, öğrenmede kalıcılığı arttırmak,
  • Bilimin hayatın içinde olduğunu görmek ve öğrendikleri bilimsel gerçeklerin, yaşadığımız hayatla ilgisini kurabilmek,
  • Bilimin eğlenceli yönü olduğunu görmek, bilimin anlaşılması zor, sevilmeyen, uzak durulan bir alan olmaktan çıkarmak.
  • Takım çalışması ve yardımlaşmayı öğrenmeleri amacıyla; 2023/2024 Eğitim Öğretim yılından itibaren “EDUCAT ve EĞLENCELİ BİLİM” uygulamalarından yararlanmaktayız. Öğrencilerimiz bilim etkinliklerinde görev alarak gönderilen bilim kitlerini öğretmen rehberliğinde uygularlar.