Aidiyet, bireyin kendisinin topluluk içinde bir yeri olduğunu, kabul edildiğini hissetmesi, bu durumun sonucunda da kendisini önemli ve değerli görmesi olarak tanımlanabilmektedir. Diğer bir ifadeyle aidiyet, bireyin kendisi için önemli gördüğü kişiler tarafından tanınmayı, kabul edilmeyi, sevilmeyi, değerli bulunup güvenilmeyi istemesi sonucunda yaşama yansıyan, doğuştan getirilen bir gereksinimdir.

Öğrencilerimizin okula yönelik olumlu tutum geliştirmeleri, kendisini okulun bir parçası olarak görmesini, okul kültürünü içselleştirmesinin okul iklimi açısından önemli olduğunu ve öğrencilerin aidiyet duygusu ile akademik başarıları arasında pozitif ilişki olduğu bilincinde olan bir okul olarak Anaokulu düzeyinde  “Aidiyet çalışmaları” uygulanmaktadır.

Belirli dönemlerde TED Genel Merkezi ve diğer TED Okulları tarafından uygulanan aidiyet çalışmaları okulumuzda da yürütülmüştür.

Bu bölümde TED Aidiyet, TED Samsun Koleji Aidiyet, Kurum Kültürü ve Hedefleri gibi başlıklarla eğitim yılı süresince paylaşımlarımız olacaktır.