TED MERSİN ULUSAL FORUMU 2020 İÇİN TED SAMSUN KOLEJİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TED MERSİN’DE

6.Sınıflar 3.geleneksel İngilizce münazara etkinliklerimizin 1.etabı 6B ve 6C sınıflarımız arasında gerçekleştirilmiştir.
5 Mart 2020
Okulumuzda Yeşilay Haftası kutlandı.
7 Mart 2020
5 Mart 2020
Okulumuzda Yeşilay Haftası kutlandı.
7 Mart 2020

TED Mersin Koleji Özel Lisesi öğrencileri tarafından 28 Şubat 1-2 Mart’ta 6.sı düzenlenen TED Mersin Ulusal Gençlik Forumu 2020’ye TED Samsun Koleji Özel Lisesi olarak 12 öğrencimizle katıldık. TED Mersin Koleji Ulusal Gençlik Forumu, lise öğrencilerinin belli komiteler içinde bir araya gelerek güncel konuları tartışıp bir sonuca vardıkları ve vardıkları sonucu forum içinde sundukları bir etkinliktir.Katılımcıların tartıştıkları konular, Türkiye’nin ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sorunlarıdır. Öğrencilerimizden Güldem Durgun, Hayvan Hakları; Doğu Dağkan,Ekonomi; Duru Korkut,Sağlık; Kerim Çelik, Zeynep Aşkın ve Lara Kılıç, Kültür; Osman Talha Bayar ve Yiğit Çılboğlu, Eğitim; Nehir Şen, Ekonomi; Berat Turan,Spor; Sudem Candal, Kadın Hakları; Umut Eray Açıkgöz ise Çevre Komitesi’nde görev aldı.Öğrencilerimize TMUF’20 boyunca Danışman Öğretmenleri Esra Bekar eşlik etti.
TMUF, TED ve Türkiye’nin farklı okullarından gelen öğrencilerinden oluşan delegasyonlarıyla 29 Mart Cuma günü başladı. Öğrencilerimiz ilk gün çalışmaları kapsamında spor salonundaki oryantasyon oyunları ile kaynaştıktan sonra sınıflara geçerek çözüm önerileri çalışmalarına başladı.
Forumun ikinci gününde açılış seremonisi yapıldı. Seremoniden sonra Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegeler komitelerine geçerek son gün gerçekleşecek olan gelen kurul taslakları için yoğun ve tempolu bir şekilde çalışmalarına devam ettiler. Bu yoğun çalışmanın sonunda bütün ekip Geleneksel TMUF Gala Yemeği için Liva Otel’de buluştu. Oldukça keyifli geçen gala yemeğinde delegelerimiz yorgunluklarını ve streslerini attılar.
Forumun üçüncü gününde 8 ayrı komitenin yoğun bir şekilde çalışmayla oluşturmuş oldukları taslaklar, tüm delegelere sunuldu ardından delegeler tarafından tek tek savunmaları yapıldı. En sonunda, sunulan taslaklar oylanarak TMUF 2020’den geçip geçmediğine karar verildi. TMUF’un bitiminde tüm öğrencilerimiz, katılım belgelerini alarak üç gün boyunca edindikleri kazanımlarla ve dostluklarla TED Mersin’den ayrıldılar.
TED Samsun Koleji Özel Lisesi olarak, TMUF 2020 boyunca bizleri en güzel şekilde ağırlayan TED Mersin TMUF ekibine çok teşekkür ederiz.