TED Samsun Koleji Lisesi öğrencilerimiz NASA SPACE APPS CHALLENGE’23 proje yarışmasında okulumuzu temsil etti

TED Samsun Koleji Lisesinde “Teknikleriyle Test Çöz!” sunumu
16 Ekim 2023
TED Samsun Koleji Anaokulu ve İlkokul Yabancı Diller Zümre Başkanı Begüm Yılmaz İngiltere’de “The Mindful Youth Worker” eğitimine öğretmen eğitmeni olarak katkı sağladı
TED Samsun Koleji Lisesinde “Teknikleriyle Test Çöz!” sunumu
16 Ekim 2023

TED Samsun Koleji Özel Lisesi öğrencilerimizden oluşan 6 takımımız 7-8 Ekim 2023 tarihinde TED Çorum Koleji tarafından sanal ortamda gerçekleştirilmiş olan NASA SPACE APPS CHALLENGE’23 proje yarışmasında okulumuzu temsil etmişlerdir. Bu proje yarışmasında öğrencilerimizin gezegenimiz ve uzay ile ilgili sorunlara çözümler üretmelerini sağlamak ve dil becerilerini geliştirmelerine imkan tanımak hedeflenmiştir. Öğrencilerimiz 48 saatlik süre boyunca NASA’nın açık kaynaklı verilerini kullanarak NASA tarafından belirlenen sorunları çözmek için bir araya gelerek, projelerini ve sunumlarını İngilizce olarak yapıp teslim etmişlerdir.
Yarışmada hazırlanan projeler, uzmanlardan oluşan değerlendirme kurulu tarafından 9-13 Ekim 2023 tarihlerinde değerlendirilecektir. Değerlendirme kriterlerine göre en yüksek puan alan 3 proje küresel çapta değerlendirilmek üzere NASA’ya gönderilecek ve küresel kazananlar belirlenecektir. Öğrencilerimize yarışmaya katkılarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.