TED Samsun Kolejinde ‘Skolyoz Taraması’

TED Samsun Koleji Anaokulunda Aralık ayında doğan öğrencilerimizin doğum günleri kutlandı
26 Aralık 2022
Hamlelerde TED’liler galip geldi
28 Aralık 2022
26 Aralık 2022
Hamlelerde TED’liler galip geldi
28 Aralık 2022

TED Samsun Koleji Ortaokulunda skolyoz riskini belirlemek ve erken teşhise dikkat çekmek amacıyla uzman ekipler eşliğinde öğrencilere yönelik, skolyoz taraması yapıldı ve omurga sağlığına bakıldı.

MUAYENELER HASSASİYETLE YAPILDI
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürülen ‘Skolyoz Tarama Programı’ kapsamında TED Samsun Koleji ortaokulu öğrencilerine yönelik, okul binasında yürütülen taramada öncelikle okul çantalarının ağırlığı, kilo ve boy ölçümü yapıldı. Paravanlarla ayrılan bölümlerde ise öğrencilerin omurgaları değerlendirildi. Değerlendirmenin ardından röntgenler, mobil araçta çekilirken tedavi olması gereken öğrenciler, hastanelere yönlendirildi.

SAĞLIK TARAMALARINI ÖNEMSİYORUZ
TED Samsun Koleji Genel Koordinatörü Musa KALAYCI, öğrencilerde birtakım hasatlıkların erken tespiti ve teşhisinin önemli olduğunun altını çizerek, sağlık hizmetini hassasiyetle gerçekleştiren ekiplere teşekkür etti.