TED Samsun Kolejinden depzemzede öğrenciler için iftar yemeği

TED Samsun Koleji öğrencilerimize satranç turnuvalarında göz doldurdu
TED Samsun Koleji masa tenisi takımımızı Amasya’ya uğurladık
12 Nisan 2023

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından deprem bölgesine yardımları ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürürken TED Samsun Koleji Okul Aile Birliği bu kez de deprem sonrası eğitimlerine devam edememe riski olan öğrenciler için el ele verdi ve iftar yemeği programı düzenledi. Programdan elde edilen gelirler, depremzede öğrencilerin eğitimleri için kullanacak.

YOĞUN KATILIM
Atakum İlçesinde B&C Otel’de gerçekleştirilen iftar yemeği programına TED Samsun Koleji Genel Koordinatörü Musa KALAYCI, İdari ve Mali İşler Koordinatörü Oğuzhan KÜYÜK, Anaokulu Müdürü Vildan YAR, Lise Müdürü Ramazan GÜNEY, TED Samsun Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Sinan KOLBAKIR ve yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler, veliler, veli yakınları ile aileleri katıldı.

TED ÖNCÜ BİR KURULUŞ
TED Samsun Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Sinan KOLBAKIR, Türk Eğitim Derneği’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün arzusu ile kurulduğunu ve aydınlık fikirleri geleceğe taşımayı hedeflediğini belirten öncü bir kuruluş olduğunu söyledi.

BİRÇOK GENÇ VE ÇOCUĞUN UMUDU OLDUNUZ
TED Samsun Koleji’nin deprem felaketinin yaşandığı 6 Şubat’tan bu yana tüm imkanlarıyla sahada olduğunu ifade eden Başkan KOLBAKIR, “TED Okulları ailelerini kaybeden yada okumak için yeteri kadar imkanı bulunmayan çocuklarımıza el olmuştur. 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde meydana gelen depremin yaralarını hala saramadık. Kaybolan evlatlar, yitirilen ana ve babalar var. Çokça acı hadisenin cereyan ettiği bu afet sonrasında pırıl pırıl çocuklarımızın elinden tutmak, gözlerine yeniden yaşam enerjisini yerine getirebilmek için şimdi buradayız. TED, deprem sonrasında annesiz babasız kalan bizim çocuklarımızı okutmak hayata dört elle tutunup kendini var eden bireyler yetiştirmek için kolları sıvadı. Aramızda bulunmayan ancak geleceğimiz çocuklarımıza yatırım amaçlı bilen alan birçok velimiz ve veli yakınımız mevcut. Minnettarız. Organizasyonumuza teşrifleriniz birçok gencin ve çocuğun umudu olacak. Gösterdiğiniz varlık geleceğe ışık olacak” dedi.