TED’li Ozanlar ve Yaratıcı Yazarlık Kulüpleri öğrencileri Çarşamba’da

TED SAMSUN KOLEJİ GELENEKSEL ÇARŞAMBA ETKİNLİĞİ IV. HAFTA
1 Kasım 2019
2 Kasım 2019

TED SAMSUN Koleji TED’li Ozanlar ve Yaratıcı Yazarlık Kulüpleri, öğrencileriyle Çarşambayı Sel Aldı türküsünden yola çıkarak bir türküyü oluşturan maddi ve manevi unsurlar ile ozanın hamurunu yoğuran değerleri görmek, manevi havayı yerinde tatmak ve ardından da yaptığı geziden sonra bir gezi yazısı kaleme almak icin Çarşamba ilçesini ziyaret ettiler. Ilçede onlari Çarşamba Belediyesi Basın Yayın Danışmanı Emre Gündem ve ilçenin kıymetli yerel sanatçısı, ozanı Mustafa Koçyiğit karşıladı. Ev sahiplerinin eşliğinde Çarşamba topuklu ayakkabı ve kasket heykelinde fotoğraf çekildi, tarihi köprüden geçildi, Çarşambayı Sel Aldı türküsünün rölyefleri ve Yıldıray Cinar anıtında türkünün hikayesi dinlendi, tarihi ahşap evde çaylar yudumlanirken ozanımızdan türküler dinlendi. Ardından da Göyceli tarihi çivisiz camisi ile Çarşambaya has topuklu ayakkabı uretimhanesi ziyeret edilerek Samsun’ a dönüldü. Öğrenciler farklı kültürleri yerinde görmenin, o havayı solumanin mutluluğunu yaşadılar.
Misafirverlikleri için Çarşamba Belediyesi Basın Yayın Danışmanı Emre Gündem Bey ve ozanımız Mustafa Koçyiğit teşekkür ederiz.