turk-egitim-dernegi-92-yasinda

Duyuru!
28 Ocak 2020
3 Şubat 2020

Mustafa Kemal Atatürk’ün yönlendirmesiyle 31 Ocak 1928 tarihinde Cumhuriyetimizin kurucuları tarafından Türk Maarif Cemiyeti adıyla kurulan Türk Eğitim Derneği, ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en köklü sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumluluğu 92 yıldır gururla taşıyor.

Verdiği burslarla “fırsat eşitliğinin teminatı”, doğal afet gibi olaylardan etkilenen çocukları okutmasıyla “umut” olan Türk Eğitim Derneği, bugün hem TED Okulları hem de devlet okulu öğrenci ve öğretmenlerinin ufkunu açacak projeler geliştirmeye var gücüyle devam ediyor.
Akademik araştırmalar, yayın ve projelerle daha iyi bir eğitim sistemi için çalışıp 40 okuluyla Türkiye’nin her yerine nitelikli eğitim sunarken üniversitesiyle yüksek öğrenimde de çıtayı yükseltiyor.
Güçlü bir gelenek olan Türk Eğitim Derneği, senfoni orkestrası ve kulüpleriyle sporu ve sanatı destekliyor.
Nice Yaşlara !