VEX Robotics’in birincisi TECHNOROBOTED

TED Samsun Kolejinde “İklim için Bilim Okulda Projesi”
6 Ocak 2023
Türkiye’de ilk 16’ya kalan TED Samsun Koleji Erkek Yüzme Takımımız Türkiye Şampiyonası yolcusu
10 Ocak 2023
TED Samsun Kolejinde “İklim için Bilim Okulda Projesi”
6 Ocak 2023
10 Ocak 2023

TED Samsun Kolejinin ev sahipliği yaptığı ve dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak yer alan VEX Robotics’in Samsun Turnuvası’nda TECHNOROBOTED, birincilik kupasının sahibi oldu.

EN İYİSİ OLMAK İÇİN YARIŞTILAR

Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren ve dünyanın en büyük robotik etkinliği unvanını taşıyan VEX Robotics Turnuvası’nın son etkinliği TED Samsun Koleji Kapalı Spor Salonu’nda 7-8 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi. Samsun’un da aralarında bulunduğu turnuvaya İstanbul, Bolu, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Ankara’dan 13 lise takımıyla 11 ortaokul takımı katıldı. Ortaokul öğrencileri VEX IQ robotları ile lise öğrencileri de VEX V5 takımları ile turnuvanın en iyisi olmak için mücadele etti. Heyecanın doyasıya yaşandığı turnuvada görevlerini başarıyla tamamlamak isteyen takımlar, mühendislik becerileri ile birlikte ekip çalışması, iletişim, iş birliği, proje yönetimi ve eleştirel düşünme gibi hayat becerilerini en iyi şekilde yansıttı.

ŞAMPİYON TEKNOROBOTED

Turnuva süresince devam eden maçlar sonucunda topladıkları puanlarla takımlar arasında yeniden yapılan eşleşmeyle final ittifakları kuruldu. Yapılan final maçlarının ardından gösterdiği üstün başarı sonucu TED Samsun Koleji robotik takımı TECHNOROBOTED,  birinci olmaya hak kazandı. Ödülleri ise Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci takdim etti. Takımları tebrik eden Başkan Deveci, gençlerin başarısından mutluluk duyduğunu ifade etti.

EV SAHİBİ TED SAMSUN KOLEJİ

TED Samsun Koleji Genel Koordinatörü Musa KALAYCI,  Türkiye’nin birçok şehrinden gelen okul takımlarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, önemli bir turnuvaya ev sahipliği yaptıklarını söyledi. KALAYCI, şampiyon olan TECHNOROBOTED takımını ve dereceye giren takımları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

ULUSLARARASI VEX ROBOTİCS SAMSUN TURNUVASI TAKIM ÖDÜLLERİ İSE ŞÖYLE:

Mükemmellik Ödülü: Script Robotics

Turnuva Şampiyonu: TECHNOROBOTED ve Takevians