ATATÜRK’ÜN YUVASI TED’DE BAYRAM COŞKUSU

Okulumuz öğrencilerinin 23 Nisan Resim Yarışması Başarısı
23 Nisan 2020
TED Samsun Koleji ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında Mesleki Uygulama Programı Protokolü İmzalandı.
8 Temmuz 2020
Okulumuz öğrencilerinin 23 Nisan Resim Yarışması Başarısı
23 Nisan 2020
8 Temmuz 2020

TED Samsun Koleji öğretmen ve öğrencileri, TBMM’nin açılışının 100. Yılı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Türk Eğitim Derneği ile iş birliği hâlinde ve tüm TED Okulları ile eşgüdümlü olarak planladı.

Okulun tüm kademelerinin farklı hazırlıklar yaptığı bayram, ‘’#evde kal’’ınsa da gününde kutlandı. Birkaç haftadır Türk Eğitim Derneğinin ‘’ÇOCUK’’a vurgu yaptığı hazırlıklarını paylaştığı öğrenciler bu hafta 23 Nisan için evde yaptıkları hazırlıkları öğretmenleri ile paylaştılar.

23 Nisan sabahı 09.00’da online ortamda tüm sınıfların öğretmenleri eşliğinde İstiklal Marşı’nı okuyarak başladığı tören, canlı yayında Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’deki bir açılış konuşmasından kesitin dinlenmesi ile devam etti. 23 Nisan 1920 tarihinin önemi anlatılan dersin izlenmesi ardından Türk Eğitim Derneği Genel Merkezinin hazırladığı şarkı videosunun eşlikle izlenmesi ile son buldu.

TED’li çocuklar, evin çeşitli yerlerini süsleyip öğretmenlerine gönderdiği fotoğraflarla çocuk ruhunun, kalbinin baş köşesine 23 Nisan’ın nasıl oturduğunu gösterdiler. Şiirlerle duygulandı, şarkılarla hep neşeli kaldı, çizdikleri resimlerle sevinçlerini, Atatürk sevgisini ve milletin sesinin meclisten duyuluşunun haklı onurunu yansıttılar. Farklı ülkelerin şapkalarını tasarlayıp taktılar. Dünya çocuklarının kardeş olduğu zihniyetiyle yetişen öğrencilerin gönderdiği fotoğraflar sosyal medya hesaplarında renkli görüntülere sahne oldu.

100. Yılı’nda 23 Nisan hakkında görüşlerini yansıtan TED Samsun Koleji Yönetimi, öğrencilerine

‘’Sevgili Öğrencilerimiz,

TED’in Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Derneği ve TED Okullarını kurarken ‘eğitimde fırsat ve imkân eşitliği’ ilkesini en önde tutmuştur. İmkânı olanları imkânlarıyla, olmayanı ise Ulu Önder’in isteği ile bulup okulda imkân sağlayarak ülkenin istikbaline hizmet edecek yetkin bireyler olarak yetiştirmek adına kurmuştur yuvamızı. İşte, evden de olsa canıgönülden kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da Ulu Önder benzer bir ilkeye vurgu yapmıştır: EŞİTLİK. Hatta yalnızca ülkemiz değil dünya çocuklarına atfedilmiş olan bu sevgi ve değer eşitliğini benimseyin. Siz seven olun, paylaşan, barışçıl ve bütünleştirici olun… Sizler ve bizler Atatürk’ün vasiyetini yerine getiriyoruz okuduğumuz ve kendimizi geliştirdiğimiz her yeni gün. Kurduğu bu eğitim yuvasının sönmeyecek meşaleleri olduğunuzu daha çok gösterme vakti… 23 Nisan’da hazır olun. Süsleyin, süslenin ve İstiklal Marşımızı bize yakıştığı gibi okuyalım.’’ sözleri ile çağrıda bulunduklarını belirtti.