TED SAMSUN KOLEJİNDE UZAKTAN EĞİTİMLE TÜM ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERLE

13 Mart 2020
Okulumuz öğrencilerinin 23 Nisan Resim Yarışması Başarısı
23 Nisan 2020

TED Samsun Koleji tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 salgını nedeni ile Okullarda eğitim öğretim sürecine ara verilmesiyle başlattığı ‘’uzaktan eğitim’’ çalışmalarını geliştirerek sürdürüyor.

Öğrencilerin evde bulunduğu sürecin başında öncelikle TED Genel Merkezi Kurumsal yapısı dâhilinde yapılan ortak çalışmalar, erişime açıldı. Öğretmenlerin her gün K12Net Sistemi üzerinden ödev olarak gönderdiği konu anlatım videoları ve çalışma kâğıtlarına bu hafta online çalışma süreci dâhil oldu.

TED Samsun Kolejinin Anaokulundan Liseye tüm kademelerinde Okul Rutinin olabildiğince sürdürülmesinin hedeflendiği çalışmalarda öğrencilere sabah sporundan yoga videolarına, konu özetlerinden etkinlik çalışmalarına kadar evde kaliteli zaman geçirebilmeleri için gerekli olan tüm içerikler sunuluyor.

E-TED Online Eğitim Sistemi aracılığı ile Öğretmenlerin ve Okul Yönetiminin ‘’Kariyer Gelişimi’’ adına her ay hesaplarına tanımlanan ‘’Kişisel ve Mesleki Gelişim’’ Eğitimi videolarına ek olarak Covit-19 salgını sonrası hem bu salgın ile hem de salgının oluşturduğu psikoloji ile baş edebilme konusunun yer aldığıiçerik velilerin erişimlerine açıldı.

Türk Eğitim Derneği, ülkemiz eğitim standartlarını yükseltecek bilimsel platformlar oluşturma ve araştırma projeleri ile eğitim Sisteminin sorunları ve çözümleri üzerine toplumu bilinçlendirme görevlerini de üstlenen en köklü sivil toplum kuruluşlarından biridir. 21. yüzyıl becerileri ile teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Türk Eğitim Derneği ve TED Okulları dünya standartlarında öğretim programları oluşturarak eğitim öğretimde iyi uygulama örnekleri sunmaktadır Türk Eğitim Derneği, öncü bir Kurum olarak eğitim içeriklerini geliştirmeye devam edecektir.