TED Samsun Kolejinde “Müze Eğitimi”

TED Samsun Koleji  Ortaokulu Kapadokya Gezisinde
5 Haziran 2023
TED Okullarının Yer Aldığı “Geleneksel 13. Resim Sergisi’nin” Açılışını Gerçekleştirdik
8 Haziran 2023
TED Samsun Koleji  Ortaokulu Kapadokya Gezisinde
5 Haziran 2023
8 Haziran 2023

Günümüzde okul dışı öğrenme ortamlarının önemi artmaktadır. Bunların başında da müzelerin geldiği ve artık müzelerin eğitimin vazgeçilmez bir parçası oldukları açıktır. Araştırmalar müzeler vasıtasıyla çocukların bilgilerini geliştirme yollarını daha iyi öğrendiklerini ortaya koymaktadır. Bu bilinçle TED Samsun Koleji İlkokul öğrencilerimizle “Samsun Kent Müzesi”nde “Müze Eğitimi” gerçekleştirdik. Yaşadıkları şehrin kültürü ve tarihi hakkında etkinliklerle bilgi sahibi olan öğrencilerimizin; gözlem, mantık, yaratıcılık, hayal gücü ve estetik beğenilerini gelişirken yaratıcı düşünme becerileri de desteklenmiş oldu. Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.